TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN (WEEK)PLANNING

lpanb-3

Hi beauty’s,
In een eerdere blogpost heb ik al een aantal tips gegeven hoe je doelen kunt stellen. Daarin kun je lezen dat plannen daar een groot onderdeel van is. Maar hoe maak je eigenlijk een goede (week)planning?Vandaag deel ik mijn tips met jullie. 

Plannen is iets wat eigenlijk vanzelf zou moeten gaan. Maar bij veel mensen schiet het er wel eens bij in. Het resultaat? Een chaotische week, stress en het missen van deadlines. Ook ik hechte vroeger weinig waarde aan het maken van een planning. Totdat ik erachter kwam dat het zo veel rust brengt in mijn hoofd en ik er alleen maar voordelen mee behaal. Hierbij een aantal tips om het maken vaan een (week)planning iets makkelijker te maken.

❤ Wees realistisch
Wat wil je bereiken in het leven? Wat zijn je hoofddoelen en wat drijft je elke dag voort om die te bereiken? Ga eens goed na waar je voor staat en waar je in gelooft. Zonder dit duidelijk voor jezelf te hebben, is het moeilijk om een sterke planning te maken.

❤ Prioriteiten stellen
Pak je telefoon en/of agenda erbij en zoek een rustige plek in huis. Ga na wat er allemaal gedaan moet worden en wat écht belangrijk is. Heb je bepaalde deadlines met school of werk? Afspraken? Sport? Dit zet de basis voor je weekplanning.

plan-1

❤ Zet alles op een ‘printable’ planner
Er zijn genoeg leuke printable calendars te downloaden om het plannen een stuk aangenamer te maken. Ik haal ze zelf altijd van Pinterest. Kies er een die het beste bij jouw style past. Zelf vind ik het leuk om met mijn planners mee te gaan met het seizoen. Voor elke maand een nieuwe planner dus.

❤ The fun part
Nu is het tijd voor het ‘leuke’ gedeelte: verjaardagen, feestjes en me-time! Ook dit is belangrijk om in je planning te verwerken. Hierdoor moet je namelijk wel tijd vrijmaken voor de leuke afspraken en bezigheden! Let er wel op dat je realistisch blijf wat betreft de tijdsindeling.

Neem wat mee naar volgende week
Na het stellen van je prioriteiten en het indelen van de leuke activiteiten, kan het zijn dat er nog wat overblijft op je to-do lijstje. No worries! Blijkbaar hoeft dit niet deze week te gebeuren en ligt er dus niemand wakker van (ook jij niet) als je dit meeneemt naar volgende week. Dus maak het jezelf niet te moeilijk en kijk altijd met een eerlijke en realistische blik naar je planning.

Ik merk dat plannen voor mij heel erg belangrijk is. Ik ben namelijk erg vergeetachtig en ik vergat in het verleden nog wel eens een afspraak of deadline. Daarbij ben ik het maken van een planning ook echt leuk gaan vinden! Zeker het afvinken van de taken blijft een heerlijk gevoel!

Maak jij regelmatig een (week)planning?
???? ?? ????, ????????
Share:

6 Comments

 1. 20/10/2016 / 07:53

  Leuke planner. Ik gebruik het zelf niet zoveel eigenlijk

 2. 20/10/2016 / 09:42

  wat een leuke en fijne planner!
  En super handige tips, ik ga ze zeker gebruiken. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Kimberly
   22/10/2016 / 08:26

   Leuk! Dankjewel! x

 3. 20/10/2016 / 09:58

  Toffe planner & fijne tips! Ik gebruik een weekplanner voor het leren van mijn toetsen, maar verder niet echt. Misschien ga ik het wel doen, want het lijkt me echt heel fijn! x

  • Kimberly
   22/10/2016 / 08:27

   Ja, het is super handig om ook de ‘leuke’ dingen te plannen! :) En dankjewel! x

 4. 20/10/2016 / 10:10

  Ik maak ook vaak een weekplanning! Daarin zet ik de vakken waaraan ik vooral wil werken deze week en ook alles wat ik moet doen qua werken, maar ook andere to-do dingen. Altijd heel handig om te doen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?