Tips voor het beginnen van een blog

Hi babes! De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag via Instagram en Facebook of ik wat tips en trics wil geven over het starten van een blog. Natuurlijk wil ik dat! Maar, het leek mij een leuker en beter idee om al mijn tips (gebaseerd op mijn ervaringen in de ‘bloggerwereld’) in één post verwerken! Enjoy reading en hopelijk kunnen jullie iets met de tips die ik ga geven! 

-DON’T BE AFRAID TO BE YOURSELF-

Ga opzoek naar jouw kracht en het verhaal dat jij wilt overbrengen op jouw volgers! 

Het is heel erg belangrijk, dat voordat je begint met bloggen, je eerst gaat uitzoeken wie je bent, wat je wilt overbrengen en wat jou anders maakt dan alle andere bloggers. Wees jezelf, dan ben je al uniek genoeg! Er zijn namelijk zo ontzettend veel bloggers op dit moment, dat het best wel moeilijk is om jezelf te onderscheiden. Dat kan komen omdat je over dezelfde interesses wilt schrijven als andere bloggers, en omdat het verleidelijk is om met de ‘flow’ mee te gaan. Maar, ga écht opzoek naar wat jou speciaal maakt en gebruik dat talent, visie en/of interesse om over te schrijven! Op deze manier val je namelijk veel meer op, dan wanneer je iets gaat doen wat bijna iedereen al doet. Toen ik begon met bloggen waren er nog niet zo heel veel beauty- en fashionblogs. Ik vond het heel erg moeilijk om te bepalen wat ik moest schrijven en welke content ik wilde creëren. Maar, ik ben wel altijd mijzelf gebleven en dat heeft mij zo ontzettend veel goeds gebracht!

 

Just do it! 

Op het moment dat je voor jezelf hebt uitgezocht welke kant je op wilt met je blog, dan raad ik je aan om het gewoon te doen! Door gewoon te beginnen leer je hoe het bloggen in zijn werk gaat. Daarbij kun je dan ook stukje bij beetje bijsturen richting de blogdoelen die je hebt opgesteld. Tenslotte leer je het snelst door er gewoon voor te gaan!

En nu, volhouden! 

Bloggen is echt niet zo makkelijk als het soms overkomt. Het kan maanden (soms zelfs jaren!) duren voordat je resultaat ziet van al je harde werk. Als je een blog begint betekent dat, dat je veel moet investeren! Vrije tijd bestaat niet en overal zie je potentiële content voor je blog, waardoor je dus altijd aan het werk bent! Zelf heb ik dat ook! Of ik nou met mijn vriend een dagje naar Amsterdam ga, met de tram naar mijn werk reis of met de meiden ga lunchen, overal zie ik bruikbare content om met jullie te delen! Daarbij is geduld hebben ook heel erg belangrijk. Geef niet op, maar ga door met jouw droom! You can do it!

Social Media & Interactie 

Wat mij heel erg heeft geholpen met het opzetten van mijn blog is mijn bijpassende Instagram-account! Voordat ik mijn blog lanceerde, begon ik met een Instagram wat er voor zorgde dat ik eerst wat volgers verzamelde. Dit leek mij een goede manier om mijn volgers kennis met mij en mijn interesses in: fashion, beauty en schrijven te laten maken. I just love to create things! En dat is wat ik met iedereen wil delen! Mijn Instagram telt de meeste volgers, daarom is Instagram voor mij erg belangrijk en besteed ik veel tijd aan het creëren van de beste content.

Maar hoe kom je dan aan volgers op Instagram? 

Naar mijn idee spelen hier een aantal factoren mee, waaronder: het plaatsen van mooie foto’s (die bij jou en je blog/ Instagram passen), het zorgen voor een duidelijke feed dat direct vertelt wie je bent en waar je voor staat (dezelfde bewerkingen gebruiken voor al je foto’s etc.), regelmatig posten (1 tot 3 keer per dag), interactie met je volgers en actief reageren en liken bij grotere bloggers, Instagrammers en bedrijven! 

Naast Instagram is het goed om ook een Facebook-account aan te maken voor je blog. Hierdoor kom je direct professioneel over en je trekt weer andere mensen (extra traffic!) via Facebook dan via Instagram!

Vergroot je netwerk!  

Netwerken is zó belangrijk als blogger zijnde! Voordat je überhaupt met bedrijven gaat samenwerken, naar press-events gaat of ingeschreven staat bij PR-bureaus, kun je zelf al heel veel doen aan het vergroten van je netwerk. Zorg er voor dat je in contact komt met bloggers bij jou in de buurt en spreek eens af! Vaak heeft hij/zij al aardig wat tips om jou verder te helpen, ze verteld aan iemand anders over hoe leuk jij bent en misschien kun je wel eens een keer mee naar een event? Door mijn ervaringen weet ik dat de meeste bloggers het alleen maar leuk vinden om af te spreken. Iedereen deelt gezellig tips&trics uit en onderling kun je goed sparren over jouw plannen/blogdoelen!

-CONCLUSSIE-

wees uniek, authentiek en blijf jezelf

just do it en start gewoon je eigen blog

hou vol, heb geduld en werk hard

wees actief op social media 

vergroot je netwerk 

Ik zou nog wel tientallen tips kunnen geven, maar dan wordt deze blogpost wel heel erg lang! Dus wie weet maak ik nog eens een tweede post met mijn tips voor het beginnen van een blog! Ook lijkt het mij leuk om iets verder in te zoomen op Instagram aangezien ik niet alles in deze blogpost heb verteld. Anyways, dat is voor later!

Enjoy your day en start die blog! Als je nog vragen hebt mag je mij altijd mailen!

Heb jij een eigen blog? Of zou jij een blog willen?

xoxo,

Kimberly

6 Comments

 1. 25/07/2017 / 12:14

  Goede punten allemaal! Ik ben de laatste tijd wat actiever aan het worden op Instagram en probeer meer te reageren enzo op andere mensen. Vind insta echt het leukste social media platform wat er is.

  • Kimberly
   27/07/2017 / 08:37

   Super goed en leuk! Ja he, dat vind ik ook! x

 2. 25/07/2017 / 14:18

  Goede tips! Ik herken het heel erg dat je nooit echt vrij bent. Overal kan content uit ontstaan.

 3. 25/07/2017 / 18:41

  Wat een leuk artikel! En mooie foto’s! Ik heb vroeger 2 jaar geblogd, toen ik ging studeren mee gestopt en nu net weer begonnen. Voelde toen heel erg de “Druk” om te moeten schrijven waardoor ik na al die tijd het plezier verloor, dat heb ik nu losgelaten! Ik vind schrijven gewoon heel erg leuk!

  • Kimberly
   02/08/2017 / 22:27

   Hi Elana, wat goed en vooral héérlijk dat je het bloggen weer hebt opgepakt! Schrijven is toch ook gewoon het lekkerste wat er is? Bedankt voor het compliment over de foto’s :)! Ik heb zojuist even een kijkje genomen op jouw/jullie blog en wat ziet het er leuk uit zeg! Gave naam ook! Veel succes met alles! Als ik hardloop tips nodig heb, weet ik waar ik moet zoeken, hihi! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?