TIPS VOOR EEN PRODUCTIEVERE ZONDAG

sunday-1

Hi beauty’s,
Ik hoor jullie al denken: een productieve zondag? Ja! Want een productieve maar toch relaxte vrije dag is toch heerlijk? Vandaag geef ik een aantal tips hoe je toch veel op je vrije dag voor elkaar krijgt zonder gelijk overspannen te raken. 

Mijn zondag heb ik tegenwoordig ingewisseld voor de zaterdag omdat ik op zondag bij ST. werk. Maar, als ik een dagje vrij ben streef ik er altijd naar om een aantal punten van mijn to-do lijstje af te vinken. Daar in tegen wil ook nog eens extra genieten van mijn vrije dag omdat ik het de laatste tijd ontzettend druk heb met mijn werk en mijn blog. Een tijd lang heb ik heel erg geworsteld om dit voor elkaar te krijgen. Maar ik moet zeggen, het gaat mij steeds beter af de laatste tijd! Daarom wil ik graag een aantal tips met jullie delen.

❤ Sta op tijd op

Ook al is het zondag, het is echt beter om je bed op tijd te verlaten. Nu heb ik makkelijk praten omdat ik van ochtenden houd. Maar het helpt echt om frisser en energieker de dag door te komen. Als je op tijd opstaat heb je nog de hele dag om dingen te doen en te genieten zonder dat je achter de feiten aanloopt.

❤ Me-time 

De zondag is er natuurlijk ook om te relaxen, dus pak in de ochtend even wat tijd voor jezelf. Zo kun je rustig wakker worden met een lekker ontbijtje en eens goed bekijken wat er allemaal moet gebeuren die dag. Zelf vind ik het heerlijk om blogs te lezen en Youtube video’s te bekijken onder het genot van een heerlijke kop koffie.

❤ Sunday is for cleaning

Gebruik de zondag eens voor het opruimen en schoonmaken van je huis/kamer. Voordat je eraan begint lijkt het een hele klus, maar je zult zien dat als je klaar bent het eigenlijk allemaal wel meeviel! Daarbij geeft het mij altijd een heerlijk gevoel én je bent lekker productief bezig.

❤ Take your time

Het is belangrijk dat je niet gaat haasten. Het is tenslotte zondag! Neem rustig de tijd om de taken af te maken en lukt het niet binnen één dag? dan lukt het niet! Het is namelijk niet de bedoeling dat je op je vrije dag gaat stressen om alles wat er nog op jouw to-do lijstje staat. Zoals ik al in mijn planning-blogpost heb beschreven: het is niet erg om een aantal punten mee te nemen naar volgende week.

❤ Maak je klaar voor de aankomende week

Door alvast een planning te maken voor de volgende week, weet je zeker dat je niks vergeet. Op zondag heb je immers alle tijd om eens in je agenda te duiken en daarbij vind ik het altijd een leuke bezigheid. Vooruit plannen is voor mij heel erg belangrijk en het zorgt er voor dat ik de week zonder stress begin.

❤ Blijf bij jouw routine

Het creëren van een routine voor jouw vrije dag helpt je om productiever te zijn. Mijn routine is bijvoorbeeld: op tijd opstaan, me-time en lekker ontbijten, mijn huis schoonmaken, wasjes draaien, bloggen en daarna komen mijn overige afspraken. Mochten er geen ‘overige afspraken’ zijn, dan ga ik lekker relaxen en leuke dingen doen met Fer of met familie en vrienden. Door deze routine aan te houden weet ik ook wat mij te wachten staat en kan ik alles daaromheen plannen. Ideaal!

Wat is jouw Sunday-routine?
???? ?? ????, ????????
Share:

15 Comments

 1. 30/10/2016 / 08:40

  Leuke tips! Ik hou van me-time op zondag, haha!

 2. 30/10/2016 / 09:34

  Handige tips! Ik vind het heel fijn om me op zondag alvast een beetje te preppen voor de volgende week :) A Sunday well spent brings a week of content! <3

  • Kimberly
   31/10/2016 / 07:54

   Hihi wat mooi gezegd! :)

 3. 30/10/2016 / 09:37

  Hele goede tips dit! Ik begin de ochtend ook rustig, lekker ontbijtje maken en dan daarna even blogs lezen en dan aan de slag :)

  • Kimberly
   31/10/2016 / 07:55

   Dankjewel! Ja, heerlijk hé? x

 4. 30/10/2016 / 10:54

  Leuke tips! Ik merk ech dat wanneer ik wat langer blijf liggen, bijvoorbeeld tot 11 dat ik echt de hele dag niks waard ben, omdat ik vaak toch tussen 8 en 9 wakker word. Toch blijf ik dan nog even liggen, omdat ik de andere dag vaak om 7 uur op het werk moet zijn. In het plannen kan ik nog wel het een en ander leren.

  • Kimberly
   31/10/2016 / 07:55

   Ja, dat heb ik dus ook altijd! En succes met het plannen! xoxo

 5. 30/10/2016 / 11:29

  Heel fijn, deze tips! Ik werk op zondag vaak aan mijn blog of ga naar mijn vriend toe. Voor mij is zondag toch wel een dag om te relaxen, dat vind ik wel belangrijk naast mijn behoorlijk drukke tussenjaar. X

  • Kimberly
   31/10/2016 / 07:56

   Dat is ook zeker belangrijk! xoxo

 6. 30/10/2016 / 12:11

  Goede tips! Ik ben op zondag meestal niet heel productief, series kijken en internetten. Maar door jouw tips heb ik toch zin om wat productiever te worden op een zondag :P

 7. 31/10/2016 / 00:38

  Leuke tips! Ja, routine is belangrijk, moet ik ook beter doen door plannen. Leuk blogje weer, babe! xx

  • Kimberly
   31/10/2016 / 07:57

   Dankjewel! Ik maak van plannen gewoon een leuke bezigheid. Het is ook een manier om uit te kijken naar de dingen die nog gaan komen :). Fijne week! xoxo

 8. 31/10/2016 / 20:18

  Wat een fijne tips! Mijn zondag bestaat meestal uit me voorbereiden op alle colleges van de aankomende week…

  • Kimberly
   01/11/2016 / 07:28

   Dankjewel! Jij hebt ook een heerlijke productieve zondag zo te horen :). xo

 9. 01/11/2016 / 08:25

  Handig! Mijn zondagen zijn nooit zo heel productief, dus ik heb zeker wel wat aan deze tips hihi! Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?