TIPS TEGEN EEN WINTERDIP

winterdip

Hi beauty’s,
De bladeren aan de bomen beginnen weer te verkleuren, de geurkaarsen komen te voorschijn en de dagen worden kouder. Heel erg gezellig natuurlijk, maar een winterdip ligt op de loer. Hoe je dit voorkomt? Vandaag geef ik jullie een aantal tips uit eigen ervaring.

Vorig jaar heb ik vitamine D te kort gehad. Dit kwam niet alleen door één winter, maar in deze periode is het wel erger geworden. Je kunt wel stellen dat ik toch echt in een winterdip zat. Begrijp mij niet verkeerd: ik hou van de herfst en winter! Maar het is juist in de koude -en donkerdere maanden belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je lichaam een beetje extra te verwennen. En met verwennen is niks mis toch?

Ga naar buiten
Ook al lig je op je vrije dag liever onder een dekentje op de bank (check), het is juist heel erg goed als je ook eens lekker een frisse neus gaat halen. De zon schijnt dan wel minder fel in de winter, toch kun je aardig wat vitamine D opnemen. Maak een boswandeling of loop eens naar de supermarkt in plaats van met de auto te gaan. Alle kleine beetjes helpen.

Relax
Ontspannen gaat in de zomer vaak gemakkelijker dan in de winter. Ik bedoel: lekker eten op een terrasje, lange dagen naar het strand en opstaan met de zon op je snuit. Het gaat gewoon vanzelf! Maak ook in de winter eens extra tijd vrij in de avonden om gezellige dingen te doen met vriendinnen.

Eet gezond
Ja ja, je hoort het vast vaak genoeg. Maar in de winter heeft je lichaam écht gezonde voeding nodig om vooruit te kunnen. Zelf merk ik heel erg snel als ik weer eens een dag ongezond heb gegeten. Ik ben dan erg moe en ik heb nergens zin in. Genoeg fruit blijven eten dus! In de winter heb je heerlijk mandarijnen, appels en peren. Enough choice girls!

Een klein beetje extra hulp
In de herfst en winter ondersteun ik mijn lichaam altijd met voedingssupplementen. Ik neem elke dag een bruistablet van de Hema om mijn weerstand te ondersteunen en daarbij neem ik ook elke dag een vitamine D pilletje (op doktersrecept). Ik merk dat ik dit in de koudere maanden echt nodig heb om mijn drukke leven vol te houden.  Dit neem ik natuurlijk naast mijn normale voeding en ik gebruik ze niet als vervangen voor eten.

 

Wat doe jij om een winterdip te voorkomen? En heb jij er ook wel eens last van gehad?
???? ?? ????, ????????
Share:

15 Comments

 1. Lianne
  14/10/2016 / 08:29

  Jeeej top tips Kim! Heb altijd last van een winterdipje dus ga ze zeker even uitproberen! :)

  • Kimberly
   15/10/2016 / 18:51

   Dankjewel schat! Hopelijk heb je er wat aan :).

 2. 14/10/2016 / 09:21

  Hele fijne tips! Ik vind het zelf heerlijk om een lange bos of strand wandeling te maken. Daar kan ik helemaal van opknappen in de winter.

 3. 14/10/2016 / 09:27

  Wat een fijne tips! Ik heb er vooral last van wanneer het continu regent buiten. maar hoop dat het dit jaar minder is. Haat herfst en winterdipjes! x

  • Kimberly
   16/10/2016 / 08:03

   Ja, ik hoop ook echt dat het wat minder gaat regenen! Dan kunnen we lekker naar buiten :) x

 4. 14/10/2016 / 10:14

  Hele fijne tips meid!
  Ik vind gezond eten ook altijd erg fijn en eventjes frisse lucht happen.
  Liefs!
  Evelien

 5. 14/10/2016 / 10:54

  Ik ga zeker proberen om gezonder te eten en om meer te bewegen buiten. Ik heb, zover ik terug kan denken, nog nooit een winter gehad waar in ik mij wél top voelde. Hopelijk komende winter wel!

  • Kimberly
   16/10/2016 / 08:04

   Goed voornemen girl! Ik hoop het ook voor je! xoxo

 6. 14/10/2016 / 11:56

  Fijne tips girl! Dit heb ik ook even nodig, want ik eet de laatste tijd ook weer erg slecht.. Smoothies maken werkt voor mij vaak ook goed :)

  • Kimberly
   16/10/2016 / 08:04

   Smoothies zijn zeker een goed idee! Dat ga ik vaker doen. x

 7. 14/10/2016 / 14:41

  Een aantal jaren geleden had ik standaard elke winter een winterdip. Eigenlijk heb ik de laatste jaren meer geleefd naar: ik maak het mezelf zo aangenaam mogelijk en zoek dingen op waar ik extra blij van word. Het is gewoon een feit dat de kou niks voor mij is en ik daar erg last van heb, maar je kunt het jezelf wel aangenamer maken met een leuke fleecedeken, inderdaad geurkaarsen en lekkere warme thee. Naar buiten gaan is ook wel iets wat ik elke dag doe! Lekker een stukje wandelen en een frisse neus halen. :)

  • Kimberly
   16/10/2016 / 08:06

   Wat vervelend voor je babe. Gelukkig weet je een manier om het jezelf wat aangenamer te maken in de winter! Hopelijk heb je er dit jaar minder last van! xoxo

 8. 16/10/2016 / 10:09

  Super fijne tips! Dingen die ik zeker al (onbewust) toepas.

  • Kimberly
   16/10/2016 / 19:29

   Wat goed! En dankjewel! x

 9. 22/03/2017 / 22:12

  Yay, de roze trui :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?