TIPS VOOR HET OMGAAN MET TEGENSLAGEN

teg
Hi beauty’s,
Je kent het wel: net als alles helemaal perfect lijkt te gaan word je eens even flink onderuit gehaald. Iedereen maakt tegenslagen mee, ook ik heb al aardig wat tegenslagen gehad. Maar de manier hoe je er mee om gaat kan de tegenslag flink verzachten. Omdat ik bezig ben om mijn perfectionisme een beetje aan te pakken, leek het mij handig om ook deze tips met jullie te delen. Het heeft voor een groot deel namelijk allebei met loslaten te maken. Hierbij dus enkele tips hoe je op een positieve manier met tegenslagen om kunt gaan.

♥ Probeer altijd iets moois te zien in de situatie

In plaats van je alleen maar te richten op hoe erg het allemaal wel niet is, kan je beter je aandacht besteden aan de positieve kant van de situatie. Elk nadeel heeft namelijk ook zo zijn voordeel. Hoe onwaarschijnlijk dit soms ook lijkt.

Schrijf het van je af 

Door op te schrijven wat je voelt en denkt tijdens een tegenslag, kan het je helpen om sneller het positieve in de situatie te zien. Je kan de situatie dan makkelijker relatieveren. Schrijven werkt bij mij altijd erg goed!

♥ Everything happens for a reason

Ik geloof dat altijd alles met een reden gebeurd. Als je dit gelooft val je minder snel in de ‘slachtofferrol’. Daarbij maakt dit besef je sterker en geeft je de kracht om door te gaan.

Vraag om hulp

Schaam je niet voor de tegenslagen die je onderweg tegenkomt maar vraag om hulp bij vrienden of familie. Vraag eens wat zij in zo een situatie zouden doen en probeer samen naar oplossingen te zoeken.

Dit zijn enkel wat tips om op een positieve manier naar tegenslagen te kijken. Natuurlijk mag je ook even flink balen als iets niet helemaal lekker gaat, maar probeer er niet te lang in te blijven hangen.

Hoe ga jij om met tegenslagen? Tips van jullie kant zijn ook altijd welkom! 
???? ?? ????, ????????
Share:

12 Comments

 1. 16/06/2016 / 14:15

  Handige tips! Voor mij werkt het altijd om erover te praten met mensen. -x-

 2. 16/06/2016 / 18:53

  Fijne en goede tips. Ik schrijf het graag van mij af of praat met de mensen die dichtbij mij staan. En je hebt gelijk alles gebeurt met een reden en je word er uiteindelijk sterker van.

  • Kimberly
   18/06/2016 / 09:38

   Dankjewel! <3 Ja, inderdaad! Goed dat je dat doet! x

 3. 16/06/2016 / 19:56

  Het van je afschrijven werkt bij mij ook altijd ERG goed! Dan open ik gewoon een Word bestand en typ ik alles van mij af en daarna is mijn hoofd weer lekker leeg. Werkt super :)

  • Kimberly
   18/06/2016 / 09:38

   Dat is inderdaad slim: in Word typen. Ik schrijf meestal gewoon met de hand in een schriftje maar op een gegeven moment krijg ik echt een lamme arm. Haha! x

 4. 16/06/2016 / 22:18

  Van je af schrijven is altijd goed!

  • Kimberly
   18/06/2016 / 09:39

   Dankjewel schat! x

 5. 18/06/2016 / 20:40

  Handige tips, het blijft altijd wel lastig om hier mee om te gaan vind ik.

  • Kimberly
   20/06/2016 / 07:59

   Inderdaad! Maar: oefening baart kunst! Hoe vaker je iets positiever met tegenslagen omgaat, hoe makkelijker het de keren erna gaat. x

 6. 19/06/2016 / 09:17

  Zeker fijne tips. Blijft altijd lastig. Soms laat ik het ook even zijn. Ik mag er best even teleurgesteld over zijn, als ik daarna maar weer op een positieve manier verder ga.

  • Kimberly
   20/06/2016 / 08:01

   Ja! Inderdaad! Meestal gaat dat balen in het begin ook vanzelf.. Maar daarna zeg ik tegen mijzelf: Kimberly. nu is het klaar! :) x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?