TIPS VOOR HET MAKEN VAN FOTO’S MET JE TELEFOON

ikea 1

Hi beauty’s,
Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een telefoon met een redelijk goede camera. Voor mijn blog en Instagram gebruik ik alleen de camera van mijn iPhone 5C. Vandaag geef ik jullie enkele tips voor het maken van professionele foto’s met je telefoon.

♥ Light means everything

Het juiste licht is het allerbelangrijkste voor een mooi kiekje. Wist je namelijk dat de letterlijke vertaling van fotografie spelen met licht betekend? Zonder licht heb je dus ook geen foto. Maar ik hoor je al denken: wat is dan het ‘juiste’  licht? Het beste licht om in te fotograferen is het licht van buiten. Natuurlijk licht dus. En dan mag het ook best een beetje bewolkt zijn. Probeer daarbij ook nooit tegen het licht in te fotograferen en zorg dat het object/persoon helemaal in het licht staat. Je mag ook best lekker spelen met de hoek waaruit je fotografeert om zo het beste licht te vangen.

 

♥ Zorg voor een rustige achtergrond

Ook niet geheel onbelangrijk is een rustige achtergrond. Zeker bij product-foto’s waar de aandacht vooral naar dat ene item moet gaan. Meestal zorg ik dat mijn producten op een witte ondergrond liggen zonder al te veel poespas eromheen. Dit wissel ik wel eens af met een marmeren achtergrond dat net voor wat meer speelsheid zorgt. En als je outfitfoto’s gaat shooten, zorg er dan ook voor dat er niet té veel gebeurd op de achtergond. Anders vallen jij en je mooie outfit namelijk helemaal weg.

 

♥ Houd je mobiel zo stil mogelijk 

Dit is ook een belangrijk punt waar je op kunt letten als je professionele foto’s met je telefoon wilt maken. Als je namelijk ook maar een klein beetje beweegt terwijl je de foto’s maakt, kan dit al grote gevolgen hebben voor de scherpte van je foto. Enkele tips om je mobiel zo stil mogelijk te houden zijn: steun met je armen op een vast object zoals een muurtje of tafel, gebruik beide handen om je telefoon zo recht en stil mogelijk te houden of gebruik zo nodig de zelfontspanner.

 

♥ Ad some matching decoration 

Wat je regelmatig op mijn Instagram en blog voorbij ziet komen zijn foto’s waarbij het key-item is omringd door bijpassende decoratie. Als je make-up gaat fotograferen kan je bijvoorbeeld je make-upkwasten gebruiken om de foto’s wat meer op te vullen. Hiermee breng je het thema gelijk ook beter over op je publiek. Let er wel op dat je erg geen kermis van maakt! Want zoals ik hierboven al noemde: Een rustige achtergrond is en blijft toch echt heel erg belangrijk!

Buiten deze tips om is het natuurlijk goed om zo creatief mogelijk te zijn! Je bent namelijk vrij om te doen wat je zelf wilt! Heerlijk toch, fotografie?

 

Waar maken jullie je foto’s mee?
???? ?? ????, ????????
Share:

11 Comments

 1. 07/06/2016 / 08:51

  Leuke tips! Zelf gebruik ik voor mijn Instagram account ook alleen maar mijn mobiel. Ik heb wel een iPhone 4s, dus de camera laat helaas wat te wensen over ;p

  • Kimberly
   07/06/2016 / 21:23

   Ja, ik snap het! Dat heb ik soms ook…maar met het juiste licht en positie komt het helemaal goed! x

 2. 07/06/2016 / 20:10

  Handige tips! Ik probeer ook zo veel mogelijk foto’s te maken als het zonnetje een beetje schijnt. -x-

  • Kimberly
   08/06/2016 / 21:46

   Dat geeft inderdaad een mooi effect :)

 3. 08/06/2016 / 17:18

  Wat een handige tips! Zelf probeer ik het ook vaak met mijn iPhone. Ik denk dat het juiste licht inderdaad de belangrijkste is. Zo zonde wanneer een foto mislukt is door verkeerd licht! :)

  • Kimberly
   08/06/2016 / 21:45

   Ja! Dat gebeurd bij mij nog best wel vaak! Toch of te donker of te licht. Ik zie het vaak pas als ik de foto’s op mijn laptop heb gezet. :)

  • Kimberly
   09/06/2016 / 08:10

   Dankjewel schat!

 4. 09/06/2016 / 15:31

  Super leuk artikel! Deze tips gebruik ik ook altijd (:

 5. 24/03/2017 / 15:06

  Wat een interessant artikel bedankt.

 6. 07/08/2017 / 19:07

  Leuk artikel! Goed geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?