INSTAGRAM TIPS

ffg

 Hi beauty’s,
Instagram: ik ben er verslaafd aan! Mooie kiekjes maken, interactie met mijn 10,5 k. volgers en de leukste samenwerkingen met bedrijven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Je Instagram laten groeien? Ik krijg die vraag regelmatig en vandaag geef ik jullie de antwoorden.

Zelf vind ik Instagram het leukste social-platform dat er is. Ik bedoel: de combinatie van foto’s maken, bewerken, inspireren en nieuwe mensen leren kennen is THE BEST! Ik vind het heel erg leuk om mijn vrije tijd op Instagram door te brengen en ik kan uren zoet zijn met het bewerken van mijn foto’s. Maar ik ben mijn Instagram niet zo maar gestart. Ik had een doel: mijn Instagram maken tot een goedlopend ‘bedrijf’ dat bij mij en mijn blog past. Een online influencer worden. Ik geef jullie enkele tips die ik na verschillende onderzoeken zelf ook heb toegepast om mijn Instagram te laten groeien.

Wees duidelijk in wie je bent en waar je voor staat

Dit is zo ontzettend belangrijk! Wees één merk/bedrijf en laat zien waar jouw Instagram voor staat. Wie of wat vertegenwoordig jij? Het is belangrijk om je biografie zo duidelijk mogelijk te maken: naam, afkomst en/of woonplaats, beroep of hobby’s, mailadres en nog een persoonlijk stukje. Ook is het belangrijk dat je de link  naar een pagina waar volgers meer over jouw kunnen vinden of meer van jouw werk kunnen zien, in de beschrijving erbij zet. (daar is een aparte regel voor bij het aanpassen van je profiel). Gebruik ook in je biografie verschillende icoontjes/emoticons. Hierdoor valt jouw IG namelijk meer op en wordt de aandacht naar die informatie geleid.

ins

 

♥ Bewerk al je foto’s op dezelfde manier

Om een mooie en duidelijke feed te creëren is het van belang dat je al jouw foto’s op dezelfde manier bewerkt. Dat betekent: dezelfde apps en filters gebruiken bij elke foto die je upload. Ook is het belangrijk dat je foto’s met ongeveer dezelfde belichting zijn gemaakt. Ik bewerk mijn IG foto’s met: Facetune, Pic Monkey, Afterlight en ik pas soms nog wat kleine dingetjes aan met de bewerkingsopties van Instagram. 

Volg (grote)bloggers, merken en influencers

Een goede tip om meer interactie en volgers op jouw account te krijgen is dat je grote bloggers, merken en influencers kunt volgen. Reageer af en toe onder hun foto’s. Er komen namelijk per dag onwijs veel mensen voorbij op hun account. Op het moment dat jij iets onder hun foto’s zet, heb jij ook de kans dat er wordt doorgeklikt naar jouw eigen IG-account. Zorg wel dat je de grote bloggers en merken volgt die wat met jou te maken hebben. Heb je een fashionaccount? Volg dan de grotere fashion bloggers etc.

♥ Selfies 

Wat is een IG-account zonder selfies? Juist: een no-go! Zelfs de bekendste Instagrammers (Selena Gomez en Kylie Jenner) posten regelmatig een selfie. Ik denk dat het voor jouw volgers een soort bewijs is dat je daadwerkelijk bestaat. Een soort van: ‘O ja! Zij plaatst altijd die geweldige foto’s!’. Selfies maken is dus best belangrijk en daarbij ook leuk om te doen!

iggggggggg

 

♥ Taggen

Jouw volgers willen altijd weten waar jij dingen hebt gekocht. Tag dus altijd de merken van je outfit, goodies en make-up. Daarbij kan dat ook weer voor meer interactie zorgen aangezien die merken dat ook kunnen zien. Wat je ook nog kunt doen is inspiratiepagina’s taggen in jouw foto’s. De kans bestaat dan dat ze jouw foto gaan gebruiken voor hun eigen account en dat kan dan weer leiden tot meer volgers etc.

Dit waren mijn eerste Instagram tips. Hopelijk hebben jullie hier wat aan :). Daarbij is het natuurlijk vooral belangrijk dat je lekker jezelf blijft en een feed creëert dat bij jou past!

Volg je mij nog niet op Instagram, maar zou je dat wel willen? Klik dan hier.

Spam je IG-account hieronder want ik wil jullie graag volgen!
???? ?? ????, ????????
Share:

13 Comments

 1. 29/06/2016 / 10:02

  Leuk artikel en je feed ziet er echt mooi uit! Heb je nog tips wat betreft leuke mensen om te gaan volgen? :)

  Mijn insta is @SarandaAdriana by the way.

  xxx Saranda

 2. 29/06/2016 / 11:16

  Super leuk om te lezen! Ik ben het helemaal met je eens hoor: IG is het leukste social media kanaal!

  Zelf kan ik mijzelf ook verslaafd noemen haha. Je mag mij uiteraard volgen, maar je bent gewaarschuwd voor de toddler spam van mijn zoontje Elijah. Snap best dat je als 22 jarige kinderloze daar niet helemaal op zit te wachten. ;-)

  https://www.instagram.com/morethanamom.nl

 3. 29/06/2016 / 14:07

  Wat een leuke tips! Ik vind instagram ook zo onwijs leuk.
  Ik hou er van om al die leuke foto’s te maken. <3
  Liefs! Evelien
  IG: @Byevelienn

 4. 29/06/2016 / 21:58

  Super leuke tips Kim!! Je bent niet voor niets zo succesvol. Instagram is zo leuk he <3

 5. 30/06/2016 / 10:31

  Hele handige tips! Ik voldoe zover aan de meeste en ik heb inderdaad gemerkt dat mijn instagram account langzaam begint te groeien. :)
  Liefs

  • 30/06/2016 / 10:32

   Mijn insta is @evyvweelden !

 6. 15/07/2016 / 12:00

  Wat een fijne tips!

 7. 25/09/2016 / 13:21

  Instagram is ook mijn favoriete sociale media, ik kan uren lang alle foto’s voorbij scrollen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?