GEZOND SNACKEN MET DOCTOR’S ORDERS

doc 1
Hi beauty’s,
Ik heb zo’n beetje alle granenrepen uit de supermarkt al wel geprobeerd, maar nooit was ik echt tevreden met wat ik at. Ik was toe aan een granenreep zonder allerlei toevoegingen, e-nummers, geraffineerde grondstoffen en suiker. Tot er vorige week opeens drie repen van Doctor’s Orders op de mat vielen.

Het is niet zo dat ik een ‘health freak’ ben maar verantwoord snacken vind ik toch zeker wel belangrijk. Ik probeer steeds vaker gezonde alternatieven te vinden voor de tussendoortjes waar ik al snel naar grijp zoals: koekjes, granenrepen en chocolade. Toen ik de repen van Doctor’s Orders voor het eerst zag werd ik meteen enthousiast. De verpakking zag er namelijk ontzettend uitnodigend uit en is ontworpen door striptekenaar Joost Swarte.

Voor deze repen zijn Andries en Jerry (de ontwikkelaars van Doctor’s Orders), helemaal teruggegaan naar de basis. Ze wilden een reep op de markt brengen dat van gezonde 100% natuurlijke ingrediënten is gemaakt. Zonder toevoegingen en bijwerkingen. Maar, daarbij moest het wel de lekkerste reep ooit worden!

Bij Doctor’s Orders kan je kiezen uit drie verschillende smaken: Nuts & Vanilla, Cranberry & Orange en Cacao & Nuts. Ik heb ze natuurlijk allemaal geproefd en getest op smaak, bite en ingrediënten.

Nuts & Vanille 

doc 2

Deze 100% natuurlijke reep is werkelijk heerlijk! De buitenkant is een klein beetje knapperig en de binnenkant goed smeuïg. De vanille smaak is subtiel maar toch genoeg aanwezig. De fijngehakte noten geven de reep een heerlijke bite en daarbij vind ik de combinatie van noten en vanille erg lekker. Een reep bevat 147 kcal. Dat vind ik redelijk veel, maar daar in tegen is deze reep wel erg voedzaam en je blijft geruime tijd een verzadigd gevoel behouden.

100% natuurlijk / clean label

Ingrediënten: 25,7% noten (fijngehakte en stukjes amandelen met vlies, pistache­nootstukjes, pecan­noot­stukjes, cashew­noot­stukjes, fijngehakte hazel­noten met vlies,), 18,3% volkoren­tarwemeel, gehakte rozijnen, chichorei­wortel­vezels, grasboter, scharrel­kippenei, bakkersgist, 2,3% haver­zemelen, honing, 1,3% tarwekiemen, 0,6% gebroken lijnzaad, zeezout, Bourbon vanille extract.
Kan sporen bevatten van andere noten en sesam.

Cranberry & Orange

doc 3

Deze granenreep met cranberryvulling en sinaasappel is ook 100% natuurlijk. In mijn beleving heeft de cranberry een vrij zure smaak. (I love it). Maar of dit nou zo lekker is in een granenreep? Dat betwijfelde ik. Tot mijn verbazing was deze reep heerlijk zoet! De oranjebloesem en sinaasappelzest passen perfect bij de cranberry. Echt een verassende combinatie. Een reep bevat 127 kcal.
100% natuurlijk / clean label

Ingrediënten: 18,3% volkoren­tarwemeel, 14,2% gedroogde cran­berries (51,0% cran­berries, ingedikt appelsap), chichorei­wortel­vezels, gehakte gedroogde abrikozen, grasboter, 4,6% fijngehakte amandelen met vlies, scharrelkippenei, 4,5% fijngehaktehazelnoten met vlies, bakkers­gist, fijngehakte rozijnen, 2,3% haver­zemelen, honing, 1,3% tarwe­kiemen, 0,8% ingedikt cranberry­sap, 0,6% gebroken lijnzaad, 0,6% sinaasappel­zest, zeezout, oranjebloesem­water.
Kan sporen bevatten van andere noten en sesam.

Cacao & Nuts 

doc 5

Ja! Gelukkig ook een reep met chocolade! Nou ja, chocolade mag ik het niet noemen. Het is namelijk rauwe cacao. Maar omdat rauwe cacao vrij bitter is, hebben ze dit gemengd met gehakte rozijnen. Hierdoor is de vulling lekker smeuïg zonder geraffineerde suikers. En het smaakt verrukkelijk! Een reep bevat 150 kcal.

100% natuurlijk / clean label

Ingrediënten: 18,3% volkoren­tarwemeel, 16,8% noten (fijngehakte en stukjes amandelenmet vlies, cashew­noot­stukjes, fijngehakte hazel­noten met vlies, pecan­noot­stukjes), chichorei­wortel­vezels, gehakte rozijnen, 11,0% pure cacao, grasboter, scharrel­kippenei, bakkers­gist, 2,3% haver­zemelen, honing, fijngeraspte cocos, 1,3% tarwe­kiemen, 0,6% gebroken lijnzaad, zeezout, Bourbon vanille extract, cayenne­peper.
Kan sporen bevatten van andere noten en sesam.

doc 6

Kijk eens hoe lekker de vulling eruit ziet!

doc 7

CONCLUSSIE

Ik ben echt helemaal verkocht! Deze 100% natuurlijke repen zijn precies wat ik nodig had. Ik ga deze repen zeker vaker kopen want ze zijn ontzettend handig om mee te nemen naar mijn werk. Op de website van Doctor’s Orders kan je gemakkelijk een eigen brievenbus pakketje samenstellen. Je ontvangt dan 4 x een 3-pack voor €15,00. Maar je kan ze ook vinden bij de Tuinen en Jumbo.

Ga jij deze repen ook proberen? 
???? ?? ????, ????????
Share:

8 Comments

 1. 25/06/2016 / 08:27

  Oh jum, deze repen zien er echt super lekker uit. En de ingrediënten klinken inderdaad erg gezond en voedend. Ik ga dit merk onthouden, bedankt voor de fijne tip <3

  • Kimberly
   27/06/2016 / 10:49

   Leuk! En dankjewel! <3

 2. 25/06/2016 / 16:25

  Wat zien deze er leuk uit zeg! Leuk dat je ook een foto maakt van de binnenkant. Het ziet er echt super lekker uit!

 3. 25/06/2016 / 16:35

  Ze klinken erg lekker!!

 4. 27/06/2016 / 12:15

  Aaah ja ze zijn lekker he! Ik heb ze alleen nog niet allemaal geprobeerd, daarna wil ik er graag ook wat over schrijven op mijn blog :)

  • Kimberly
   28/06/2016 / 07:21

   Hihi, ik vind ze allemaal lekker! Ben benieuwd wat jij van alles smaken vindt. xxx

 5. 29/07/2016 / 21:19

  Deze repen zien er echt heerlijk uit! De vanille lijkt mij zeker lekker :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?