A Coffee A Day…

Hi all! Laten we deze ochtend beginnen met een ‘feel good’ artikel over mijn favoriete drankje: koffie! Ik moet bekennen dat ik écht een koffieverslaving heb en dat ik ook echt mijn dag niet kan beginnen zonder die heerlijke beverage. Ook vanochtend kon ik de verleiding niet weerstaan. Maar, ik neem aan dat ik niet de enige ben op deze wereld die elke dag een cafeïneshot nodig heeft, toch?

-I LIKE BIG CUPS AND I CANNOT LIE-

 A COFFEE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY

 

Als ik aan iemand vertel dat ik elke dag minimaal twee koppen koffie drink, krijg ik altijd te horen hoe slecht dat wel niet voor je is. Maar, is koffie eigenlijk wel zo slecht voor je? Ik ging op onderzoek uit en ik kwam een aantal leuke voordelen tegen over het dagelijks drinken van koffie (er zijn ook genoeg nadelen, maar die kent iedereen toch al dus die laat ik stiekem achterwege). Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet zodat wij allemaal vanaf nu zonder schuldgevoel die veel te grote bak koffie kunnen bestellen bij dat heerlijke koffietentje waar je heel je salaris naar toe brengt :)!

-BEHIND EVERY SUCCESSFUL WOMAN IS A SUBSTANTIAL AMOUNT OF COFFEE-

 

Koffiedrinkers worden ouder dan niet-koffiedrinkers!

Dit vond ik wel een leuke om mee te starten, haha! Dit klinkt toch als muziek in je oren? In hoeverre dit waar is durf ik niet te zeggen. Maar, het zou er best mee te maken kunnen hebben dat koffie ook de kans op een heleboel ziektes verkleind. Denk aan: Diabetes type 2 (Onderzoekers denken namelijk dat de anti-oxydant chlorogeenzuur in koffie zorgt voor een vertraging in de opname van suiker in de darmen. Je lichaam hoeft dan dus minder insuline aan te maken. Maar dat is niet het enige, koffie stimuleert namelijk ook de productie van insuline en zorgt er voor dat lichaamscellen daar gevoeliger voor zijn). Een verminderde kans op kanker (het dagelijks drinken van koffie vermindert de kans op blaas -en leverkanker met ongeveer 20%). Hart- en vaatziekten (volgens onderzoek neemt de kans op hart- en vaatziekten af bij het drinken van 2 tot 3 koppen koffie per dag).

 

Koffie vergroot je uithoudingsvermogen!

De cafeïne in koffie kan de snelheid en de contractiesterkte van spieren vergroten. Het schijnt dat je spieren dankzij cafeïne minder snel vermoeid raken en een groter uithoudingsvermogen hebben. Dus, eerst een Soya Latte voordat we naar de sportschool gaan?

Koffie bevat veel antioxidanten!

Koffie bevat heel veel antioxidanten die erg goed zijn voor ons lichaam!

Koffie is gewoon heel erg lekker & Instagramwaardig! 

Tja, de voornaamste reden waarom ik koffie drink, is omdat ik het gewoon héél erg lekker vind! Voeg de cafeïneshot en instagramwaardigheid er aan toe en voilà: here are all the reasons to drink coffee!

Hoe veel koffie drink jij op een dag?

xoxo,

Kimberly

14 Comments

 1. Marije Severijnen
  21/07/2017 / 08:09

  Love it! Ik drink meestal ook twee koppen per dag hoor! Meestal ga ik voor een cappuchino of een latte machiatto. Maar ik ben ook wel fan van iced latte’s. Het liefst met een shotje caramel of hazelnoot. Al maakt dat het geheel natuurlijk niet echt gezond haha. Ik ben onderweg naar werk en gelijk trek in koffie door je artikel. Dus zo eerst maar eens een bakkie halen of zetten! Leuke post meis. Liefde X

  • Kimberly
   25/07/2017 / 08:04

   Hihi iced latte’s zijn bij mij ook favoriet! Dankjewel schat! x

 2. 21/07/2017 / 09:47

  Ik drink helemaal geen koffie, dus kan me er helemaal niks bij voorstellen :) Ik lus het niet, hihi. Drink wel graag thee, maar dat is toch anders.

 3. 21/07/2017 / 10:16

  Allereerst, wat een supermooi jurkje! <3 En zelf drink ik dagelijks koffie, ik heb het echt nodig in de ochtend om op te starten. :)

  • Kimberly
   25/07/2017 / 08:05

   Thanks girl! Hihi, gelukkig ben ik niet de enige die koffie nodig heeft om op te starten :). x

 4. 21/07/2017 / 10:17

  ‘Normale koffie’ lust/drink ik niet, maar oh, wat kan ik genieten van een lekkere cappuccino of latte macchiato!

  • Kimberly
   25/07/2017 / 08:05

   Ik drink eigenlijk ook nooit ‘normale koffie’, soms een espresso, maar meestal cappuccino of latte’s :). Die zijn gewoon té goddelijk!

 5. 21/07/2017 / 10:25

  Koffie is inderdaad erg Instagram waardig haha! Ik moet zeggen dat ik normaal geen koffie drink – ik drink heeeel vaak thee thuis – maar als ik op stage ben dan dronk ik één cappuccino per dag. Echte koffie vind ik niet zo lekker haha

  • Kimberly
   25/07/2017 / 08:06

   Thee drink ik ook graag! Vooral groene thee, zo lekker! Welke thee drink jij meestal? x

 6. 21/07/2017 / 11:17

  Gewoon normale koffie vind ik echt niet lekker, maar een Latte Machiatto wel! Toch drink ik het niet iedere dag. Ik word vrolijker van een kop thee.

 7. 21/07/2017 / 12:40

  Haha, ik hou dus echt niet van koffie! Ik heb het ook nooit lekker gevonden eigenlijk. Ik ben meer een thee-drinker!

 8. 21/07/2017 / 23:40

  Ik drink alleen koffie wanneer ik hoofdpijn heb! Dan is het zo maar weg. Leuk artikel, deze dingen wist ik nog niet!

  • Kimberly
   25/07/2017 / 08:07

   Haha, yeah! Meer pluspunten voor het drinken van koffie! Ik ga het ook eens proberen als ik hoofdpijn heb :). x

 9. 26/07/2017 / 20:37

  Leuke foto’s! Ik ben geen koffie drinker (ik lust het niet) maar wel een echte theeleut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Looking for Something?